6 Haziran 2013 Perşembe

BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ

  PROTOKOL

Taraflar; ../../…. doğumlu davacı ……. ile ../../…. doğumlu davalı…….. , mevcut bulunan evlilik birliğini sona erdirmek için, açılacak boşanma davasına esas olmak üzere ve aşağıdaki şekilde, Medeni Kanun’un 166/3. maddesi uyarınca aralarında anlaşmışlardır.


1-   Taraflar, boşanma kararı verildikten sonra, müşterek çocukları ../../…. doğumlu ………” ile “../../…. doğumlu ………”ın velayetlerinin, davacı anne ………….’da kalmasını kabul etmişlerdir.

2-  Davalı …….., dava tarihinden itibaren olmak üzere müşterek çocukları …….  ile ……… için iştirak nafakası olarak, her ikisine de ayrı ayrı olmak üzere her ayın ….’inde, …...-TL’yi (……. Türk Lirası), davacı ……….’ye ödeyeceğini kabul ve taahhüt etmiştir.

3-   Müşterek çocuklar ile baba arasındaki şahsi münasebetlerinin sağlaması konusunda taraflar aşağıda belirtildiği üzere karşılıklı olarak anlaşmışlardır.

Şöyle ki;

·         15 günde bir Cumartesi sabah saat 09:30’dan Pazar akşamı saat 18:00’a kadar,
·     Dini bayramlarda arife günü akşamı saat 19:00’da başlamak üzere, bayramın ikinci günü saat 12:00’a kadar,
·         Yarıyıl tatillerinin ilk haftası ve yaz tatillerinde Temmuz ayı boyunca

 Babaları ……..’nin yanında kalacaklardır.

4- Taraflar, yukarıda zikredilen iştirak nafakası dışında, karşılıklı olarak birbirlerinden hiçbir şekilde herhangi bir maddi ve/veya manevi tazminat, yoksulluk nafakası, yargılama giderleri ile ücreti vekalet ve bunun gibi masrafları talep etmeyeceklerdir. Taraflar bu konuda birbirlerini gayrikabili rücu olmak üzere ibra etmişlerdir.

5-   Boşanma davasının açıldığı tarihe kadar, tarafların üzerine kayıtlı taşınmaz mallar kimin adına kayıtlı ise boşanma ile herhangi bir değişiklik olmayacak ve onun üzerinde kayıtlı kalmaya devam edecektir. Taraflar bu yüzden birbirlerinden başkaca herhangi bir hak ve talepte bulunmayacaklardır.

6-  Ortak konuttaki tüm eşyalar taraflarca paylaşılarak teslim alınmıştır. Taraflar boşanmadan sonra, evlilik birliğine ilişkin menkul mallar konusunda birbirlerinden hiçbir hak ve talepte bulunmayacaklarını, şimdiden kabul, beyan ve taahhüt ederler.

Altı maddeden ibaret olan işbu Boşanma Protokolü, ../../…. tarihinde ….. günü, ……. ile ……… arasında okunup kabul edilerek imza edilmiştir.



(Taraflar)

İmza - 






Anahtar kelimeler: Boşanma protokolü, Medeni Kanun m. 166/3, müşterek çocuk, iştirak nafakası



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder