10 Haziran 2013 Pazartesi

ÖDENMEMİŞ BONO ALACAĞINA İLİŞKİN İHTARNAME ÖRNEĞİ


                                                                                                                    
                                                                                                                   ../../….
….....  NOTERLİĞİ’ NE

İHTARNAME


İHTAR EDEN   : ………… (T.C kimlik no:                )

VEKİLİ            : Av. ………………
                     Adres:
                                             
İHTAR EDİLEN: ………………………
                      Adres:   
                                 

KONU             : Bugüne değin ödenmeyen “../../…. ödeme günlü …. -TL”, “../../…. ödeme günlü …..-TL” ve “../../…. ödeme günlü ….-TL” tutarında olmak üzere toplam …..-TL tutarındaki meblağın, her bir bonoya ait ödemede  temerrüde düşüldüğü andan itibaren fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla, %....  faiz oranı ile birlikte ödenmesi hususunun ihtarıdır.

AÇIKLAMALAR:

Sayın Muhatap,

Şirketiniz çalışanlarından …….’e aşağıda bilgileri geçen bonoları vermiş bulunmaktasınız. Bu bonolar müvekkilim  …….’e ciro edilmiştir.

Müvekkilime ciro edilen ve şirketiniz tarafından düzenlenen;

·         ../../…. düzenlenme tarihli “../../…. ödeme günlü” ….-TL,
·         ../../…. düzenlenme tarihli “../../…. ödeme günlü” ….-TL,
·         ../../…. düzenlenme tarihli “../../…. ödeme günlü” ….-TL,


tutarındaki bonolar, ödeme günü gelmiş olmasına rağmen bugüne değin ödenmemiştir. Söz konusu bonolara ilişkin ….. Bankası ….. Şubesi tarafından her bir bonoya ilişkin ayrı ayrı olmak üzere “Ödememe Protestosu” çekilmiştir.

Söz konusu tutarların ödenmesine ilişkin olarak tarafınıza ilettiğimiz şifahi taleplerimize rağmen, şirketiniz tarafından bugüne değin herhangi bir ödeme yapılmadığından dolayı, işbu ihtarnamenin tebliği zorunluluğu hasıl olmuştur.

Belirtilen nedenlerle, fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla ödenmeyen bono tutarları olan toplam …..-TL tutarındaki meblağın, ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren her bir bonoya ait ödemede  temerrüde düşüldüğü  tarih esas alınmak sureti ile %.....  faiz oranı ile birlikte en geç …. işgünü içerisinde, ….. Bankası, …… Şubesi, IBAN: ……….. no’lu banka hesabına yatırılmasını, yatırılmadığı takdirde söz konusu alacağın tahsili için aleyhinize icra takibi başlatılacağı ayrıca takip masrafları ve avukatlık ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtar ederiz.

Saygılarımızla,

İHTAR EDEN VEKİLİ

Av. ……..

(İmza)





SAYIN NOTER;

Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini saygı ile ihtar eden vekili olarak talep ederiz. ../../….



İHTAR EDEN VEKİLİ

     Av. ……………………
                 (İmza)









Anahtar Kelimeler: bono, temerrüt, ödememe protestosu, ihtarname, faiz, ciro

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder