10 Haziran 2013 Pazartesi

BOŞANMA PROTOKOLÜ ÖRNEĞİ


BOŞANMA PROTOKOLÜ 


Davacı  …….. ile davalı ………… ,  aşağıdaki koşullar dahilinde anlaşarak boşanmayı kabul etmektedirler.

1-Taraflar, bu evlilikten olan …….. doğumlu  ……..  velayetinin, davacı  baba  ……..  kalacağı hususunda anlaşmışlardır.

2- Taraflar boşandıktan sonra,  yarı yarıya hisse sahibi oldukları …………  adresinde bulunan ortak konutta müşterek çocuk 18 yaşına gelinceye kadar  ……….  oturmaya devam edeceği ve  söz konusu meskenin kalan taksitlerinin ve  aidat bedellerinin ……….. tarafından ödeneceği hususunda anlaşmışlardır.

3- Taraflar, müşterek çocuk 18 yaşına geldikten sonra birlikte malik oldukları ………..  adresindeki ortak konutu , müşterek çocuk ………. adına devir ve tescil edeceklerini ve her ikisi adına intifa hakkı koyacaklarını beyan ve kabul ederler.

4-  Taraflar,  velayeti baba ……… kalacak olan müşterek çocuk ………… her yıl sömestr tatilinin 1 haftasını , yaz tatilinin Temmuz ayını anne ……… ile birlikte geçireceğini , dini bayramların 3.gününü  ve her ayın 1.ve 3.haftasının  Cumartesi-Pazar günlerinde …….. ile kalacağını   beyan ve kabul ederler.

5- Ayrıca  ………,   ………..  Şubesindeki ………. nolu hesabına  her  ay …………. yoksulluk nafakası  bedeli yatıracak  , …………. sağlık sigortası primlerini ödeyecek ve  ………….. herhangi bir işte çalışmaya başlayana  kadar  isteğe bağlı sigorta primlerini ödeyecektir.

6- Bunun haricinde taraflar evlilik süresince oluşan menkul ve nakdi birikimlere ilişkin olarak birbirlerinden geriye dönük olarak hiçbir hak ve alacak iddiasında bulunmayacaklardır.

7- Ayrıca taraflar her ne sebeple ve her ne surette olursa olsun başkaca bir hak, alacak ve talepleri olmadığını, hiçbir surette maddi veya manevi tazminat taleplerinin bulunmadığını ve bu haklarından ileriye dönük olarak feragat ettiklerini ve birbirlerini genel, kesin ve geri dönülmez olarak da ibra ettiklerini beyan ve kabul ederler.

8-  Taraflar açılmış olan boşanma davası nedeniyle birbirlerinden yargılama gideri ile ücreti vekalet talep etmeyecektir.

9- Taraflar yukarıda yazılı maddeleri dahilinde Medeni Kanun 166/3 maddesi gereğince, boşanmayı kabul etmektedirler.

     Yukarıda 9 maddeden ibaret protokol taraflarca okunup, birlikte imzalanmıştır.

             DAVACI                                                              DAVALI
              (İmza)                                                               (İmza)






Anahtar Kelimeler: Velayet, ortak konut, nafaka, hisse, müşterek çocuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder